Здравейте колеги! Имам проблем с алфата ми 164 с габаритите и таблото не ми светят отначало само прекъсваха като минавах през разни дупки , но после угаснаха напълно.Смених релето което отговаря за тях,но пак не се оправиха.Ако имате представа от къде мога отстраня проблема моя споделете.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с таблото и габаритите
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Lazarincho Покажи съобщениеНе е супер, 164 2TS,95г.,143 к.с.
А по темата . Провери си дали имаш + и маса на конектора на фара за да знаеш кое да търсиш . Може да провериш и на буксата на лостчето за превключване на светлините дали имаш + и - , виж дали и бушона ти е здрав . Меренето му е цаката и много здрави нерви . Когато разбереш кое го няма по лесно ще намериш къде е точно проблема .Last edited by Sunny; d.m.y г., 12:05.Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
А кое реле си сменил? Щото при мен за габарита е едно по- високо от другите, двойно. Отговаря за габарит и за паркинг светлини едновременно. М/у другото те работят ли ти?
И ако е възможно напиши си VIN, за да видя точно каква е колата.
Comment
-
3 са, да. Мигачи, габарити, плафони. Просто са по- големи от другите. Мисля беше с 6 извода това реле- 15, 30, 56, L и не помня другите вече. Можеш да го извадиш и да видиш на бушонното табло идва ли всичко до него. Може и лостчето да прави проблеми. При мен също има проблем (понякога пускам габарит и нищо), но е в релето- като го чукна и светва.
А VIN го водят и номер на шаси също. ZAR164...
Comment
-
а
Първоначално публикувано от Lazarincho Покажи съобщениеЗначи има 3 релета на едно ниво при мен средното отговаря за габаритите и таблото иначе ако не се лъжа паркинг светлините бачкат.Meждругото какво е това VIN ,че съм начинаещ
Погледни си малия талон и там ти пише ВИН-аАлфа Ромео 147 2.0 Selespeed НА ЧАСТИ 2 БРОЯ
АЛФА РОМЕО 156 1.6 Т.С. НА ЧАСТИ
АЛФА РОМЕО 147 1.6 Т.С.ЕКО НА ЧАСТИ
eX Alfa Romeo 164 Super 2.5 TDi , 155 2.0 , 75 2.0
Comment
-
Ето колеги и двете работи най–отгоре в талона давам ги и двете за по-сигурно :CA4214HK,ZAR16400006317337.Междругото съжелявам,че сега чак сега пиша ,но нямах време иначе има малък напредък в разрешаването на проблема размених местата на новото реле което купих и крайното ляво и взе ,че проработи ,но сега проблема е че габаритите посточянно светят чак като угася колата спират и другич по-голям проблем е ,че лампите на 2те предни врати постоянно светят дори като изгася колата при което съответно ми пада акумулатора,тоест проблема наистина е в релето ,но въпроса е от къде да намря същото реле, защото това което го купих едвам го намреих ама явно се оказа ,че не изпълнява точно същите функции.
Comment
-
Колегата YAVOR4O има една 164-ка за части . Верно не е суперка (и по добре за мене) но предполагам че релетата поне ще са еднакви .Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Първо за колата- суперка ти е, ако не знаеш.Колкото за релето- със старото в ръка при италианеца. Аз не можах да намеря там, преди месец някъде ходих. Но може да има нова доставка. И за мигачи трудно намерих.
А, може да отвориш твоето старо реле и да видиш дали няма студена спойка някъде на крачетата към платката. 2 релета за мигачи имам и двете имаха проблем с десния мигач заради това.А ново реле за мигачи примерно е 160 лв., това за габарита сигурно и то там някъде.
Приложил съм ти картинката от ЕПЕР за твойта кола.Last edited by didod; d.m.y г., 20:21.
Comment
Comment